Dansk Tintin går Europa rundt efter Bruxelles-terror

Det er ikke første gang, at den danske tegner Søren Juhl skaber opmærksomhed med en terrorrelateret tegning.

En trist Tintin - udført af en dansk tegner - florerer på de sociale medier og er nået til webspalter i blandt andet Storbritannien og Tyskland. (© Søren Juhl)

Et velkendt ansigt. Tilføjet sænkede øjenbryn og en tåre på venstre kind.

Billedet af en trist Tintin har siden tirsdagens angreb i tegneserieheltens hjemland floreret på de sociale medier som et stærkt symbol på sorgen over den blodige dag i Bruxelles.

Den danske tegner Søren Juhl står bag tegningen, der i dagene efter terrorangrebene ramte de sociale medier med en række andre illustrationer, der viser sympati med belgierne.

Stregerne blev slået i minutterne efter angrebene i Bruxelles tirsdag den 22. marts, hvor 31 personer blev dræbt, og knap 300 blev såret.

- Jeg så nyheden om angrebet via DR's breakingservice, og så skete det bare. Jeg nåede ikke at reflektere så meget over det, andet end at jeg kort overvejede at tegne noget med Manneken Pis, men jeg er opvokset med Tintin-tegneserierne, så det var mere naturligt for mig at bruge Tintin, siger Søren Juhl.

- Jeg bor i en lille fedtet by i Jylland og har ikke mulighed for at lægge blomster ved den belgiske ambassade i hovedstaden, så jeg kan udtrykke sympati på den her måde. Men jeg havde virkelig ikke troet, at det ville komme så langt omkring, fortsætter han.

Fredag har cirka 12.600 set tegningen på Facebook, mens den er nået ud til 126.000 mennesker via Twitter. Og den er vist på Euromans hjemmeside, den tyske netversion af Rolling Stone, med et interview af Søren Juhl i Deutsche Welle og på The Independent's hjemmeside.

Søren Juhl satte sig også til tegnebrættet kort efter angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo den 7. januar. Dengang trak han også overskrifter og nåede ud til knap 120.000 via Twitter.

- Jeg bor i en lille fedtet by i Jylland og har ikke mulighed for at lægge blomster ved den belgiske ambassade i hovedstaden, så jeg kan udtrykke sympati på den her måde, fortæller tegneren.

Opslået af DR Nyheder på 25. marts 2016