Dansk VM-kamp koster 911 millioner kroner

VM-kampen mod Holland kostede 911 millioner kroner i tabt arbejdsfortjeneste. Det viser beregninger som Dansk Erhverv har lavet for TV 2, skriver Ritzau.

Det danske VM-nederlag på 0-2 til Holland koster ikke kun dyrt på pointkontoen. Således var det også en bekostelig affære for Danmark i tabt arbejdsfortjeneste.

Dansk Erhverv estimerer nemlig, at 1,1 millioner danskere brugte to timer midt i arbejdstiden på at følge VM-opgøret, og organisationen vurderer, at det samlet løber op i 911 millioner kroner i tabt arbejdsfortjeneste.

8 ud af 10 arbejdspladser ville ikke vise kampen

En rundringning, som Nyhedsmagasinet HK foretog i sidste uge, viste, at 8 ud af 10 større danske arbejdspladser ikke ville vise kampen.

- Det kan simpelthen ikke lade sig gøre med den produktionsform, vi har. Grisene stiller sig jo ikke bare og venter på at blive slagtet, fordi der er VM, siger kommunikationsmedarbejder hos Danish Crown, Lisbeth Carøe, til TV 2.

Deloitte og Cowi valgt begge at vise kampen direkte på storskærm. Men pressechef i Deloitte Henrik Munksgaard understreger, at det var medarbejdernes egen tid, der blev brugt. Samtidig var alkohol bandlyst, så folk kunne arbejde videre bagefter.

Facebook
Twitter