Danske ambassadører kritiserer statsministeren

22 tidligere ambassadører kritiserer statsminister Anders Fogh Rasmussen. Årsagen er, at han nægtede at møde muslimske ambassadører om Muhammed-tegninger i Jyllands-Posten.

22 tidligere ambassadører kritiserer statsminister Anders Fogh Rasmussen for ikke at have taget et møde med deres muslimske kolleger om tegningerne af Muhammed i Jyllands-Posten.

22 tidligere danske ambassadører kritiserer i et debatindlæg i Politiken statsminister Anders Fogh Rasmussen for ikke at ville mødes med repræsentanter for 11 muslimske lande, som har kritiseret, at Jyllands-Posten har bragt 12 tegninger af profeten Muhammed.

- Det ville have klædt det demokratiske Danmark, om statsministeren havde imødekommet anmodningen om en samtale, skriver de tidligere topdiplomater.

Blandt andre forstår Danmarks tidligere EU-ambassadør Niels Ersbøll ikke statsministerens afvisende holdning.

Man kunne have hørt på ambassadørerne

- Man kunne have hørt på ambassadørerne uden på nogen måde at have sympati for visse såkaldte talsmænds trusler, siger Niels Ersbøll.

Ambassadørerne tager det højst usædvanlige skridt at udtrykke deres bekymring i et debatindlæg i Politiken, som bryder alle traditioner om tavshed.

- Vi mener, at følelsesmæssige sår bedst heles gennem samtale. Vi er skuffede over, at både det officielle Danmark og Jyllands-Postens redaktion straks afviste, at der var noget at hele, skriver ambassadørerne.

Frygter den tilspidsede tone over for muslimer

Mange af dem har tidligere repræsenteret Danmark i muslimske lande, og de frygter for den tilspidsning af tonen de ser over for det muslimske mindretal herhjemme.

Venstres udenrigsordfører, Troels Lund Poulsen, kalder ambassadørernes kritik "meget forfejlet og trist".

ExternalContent

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter