Danske ateister holder højtidelige bryllupper

Flere danskere kvitter religionen, men vil fortsat have højtidelige bryllupper og begravelser. Humanistisk Samfund har succes med at arrangere ceremonier - uden religiøse symboler.

I dag bliver Fadia El-tal og Casper Frausing gift på en strand ved Marienlyst på Falster. (© Privatfoto)

Når Fadia El-tal og Casper Frausing bliver gift senere i dag, foregår det på en strand ved Marielyst på Falster. Og det bliver uden salmer og 'til døden jer skiller'.

Brylluppet bliver nemlig arrangeret af Humanistisk Samfund. En forening der arrangerer ceremonier for ikke-troende danskere.

- Vi er ikke religiøse, men vi vil alligevel gerne markere dagen med en ceremoni, som gør dagen lidt mere højtidelig, fortæller Fadia El-tal til DR Nyheder.

Fem bryllupper og en begravelse

Humanistisk Samfund har på et år fået knap 500 medlemmer og allerede arrangeret fem bryllupper og en begravelse. Men potentialet er langt større.

- Vi vil se flere danskere, som bliver gift på den her måde. Mange danskere tror ikke på gud, men de vil alligevel gerne have en ceremoni, der er mere højtidelig, end det man kan få på Rådhuset, siger sociolog og religionsforsker fra Aalborg Universitet, Michael Hviid Jacobsen.

Stort potentiale

I Norge har søsterorganisationen til Humanistisk Samfund over 75.000 medlemmer.

- Jeg tror, at vi på sigt kan få ligeså mange medlemmer, som man har i Norge, fortæller talsmand for Humanistisk Samfund, Erik Bartram Jensen.

Foreningen arbejder på at gøre deres bryllupper juridisk gældende, men indtil videre må man en tur om Rådhuset, for at få de juridiske papirer. Men hverken det eller prisen på 3500 kr. for ceremonien på stranden har skræmt Fadia El-tal og Casper Frausing.

- For os er det alle pengene værd, siger Fadia El-tal.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk