Danske campister bedøves og berøves

Der dukker flere tilfælde op, hvor campister bliver bedøvet og berøvet. Salget af narkosealarmer stiger, og nu vil Dansk Camping Union have klarhed om problemet

Flere familier på en campingsplads i Provence oplevede at blive bedøvet mens de sov, og derefter berøvet. (Arkivfoto) (Foto: Isabella)

Det skulle have været en fredelig og rolig campingferie i det franske sommerland, da Michael Juhler og hans kæreste midt i juli kørte sydpå fra Sjælland.

Men idyllen i Provence sluttede brat, da de blev vækket i deres telt af politifolk, som kunne fortælle dem, at de var blevet bestjålet.

- Jeg fatter det simpelthen ikke. De må nærmest have ligget og kravlet rundt oven på os for at få fat i mine bilnøgler, fortæller Michael Juhler.

Uden nogen vågnede

Samme oplevelse have tre andre familier på samme campingplads. De havde også haft tyveknægtene gående nærmest rundt på deres soveposer, uden nogen vågnede.

Det franske politi kunne imidlertid fortælle, at selv om det ikke kunne fastslås med sikkerhed, hvad der var sket, så er der forekommet adskillige tilfælde i området, hvor røvere først bedøver campingturister med gas og derefter plyndrer dem for deres ejendele.

Opmærksomheden på narkosetyverier er også nået frem til den bredere del af det danske campingfolk.

Flere campister beretter

I flere debatfora på internettet, som for eksempel campingferie.dk, beretter campister om, hvordan de har ligget bedøvede, mens røvere er stukket af med deres penge og habengut.

Samtidig er salget af narkosealarmer steget støt, melder flere forhandlere af campingudstyr.

- Det har helt klart været stigende de seneste tre til fire år, siger Jette Hansen fra Neergaards Camping i Hedehusene.

Faren ikke overhængende

Hos Dansk Camping Union (DCU) vurderer informationschef Jørgen Fröhlich, at faren for at blive bedøvet og frarøvet ikke på nogen måde er overhængende.

Især ikke hvis man holder sig til de lukkede campingpladser og ikke overnatter i autocamper på en rasteplads.

Men på trods af, at han vurderer risikoen som meget begrænset, så har DCU nu hørt nok historier og fået tilstrækkeligt mange henvendelser fra ofre til, at unionen vil have overblik over problemet.

Forbereder eksperiment

Derfor er Jørgen Fröhlich i gang med at forberede et eksperiment, hvor DCU i samarbejde med eksperter fra Rigshospitalet vil udsætte to af deres egne folk for bedøvelsesgas i en campingvogn for at se, hvor store mængder, der skal til, for at bedøve dem. Og for at se, om det overhovedet kan lade sig gøre.

- Men det er klart, at når vi vil udsætte vores egne medarbejdere for det her, så er det fordi, vi tager problemet alvorligt som forbrugerorganisation, siger informationschefen.

DCU har samtidig indkøbt flere typer narkosealarmer, som man ved samme lejlighed vil teste, for at kunne give campister klar besked om deres effektivitet.

Facebook
Twitter