Danske demonstranter med kurs mod Oslo

Den omstridte danske aktivistgruppe Globale Rødder planlægger at sende busser fyldt med demonstranter afsted med kurs mod Oslo, hvor Verdensbanken holder konference i slutningen af denne måned, skriver den norske Nettavisen.

Den omstridte danske aktivistgruppe Globale Rødder planlægger atsende busser fyldt med demonstranter afsted med kurs mod Oslo, hvorVerdensbanken holder konference i slutningen af denne måned,skriver den norske Nettavisen.

- Jeg ved ikke, hvor mange der kommer, men vi arrangerer bussertil at fragte demonstranterne til den norske hovedstad, sigerdanske Nicolai Heltoft fra Globale Rødder til Nettavisen.

Paraplyorganisationen Oslo 2002, som står bag fleredemonstrationer under topmødet den 22.-24. juni er ikke informeretom Globale Rødders ankomst.

Civil ulydighed

Globale Rødder oplyser, at aktivisterne under Verdensbankmødet iOslo vil være tilsluttet de organiserede ikke-voldeligedemonstrationer. Men de venstreradikale aktivister, som nu tæller200 medlemmer, lægger ikke skjul på, at civil ulydighed er nøglentil at komme igennem med sine standpunkter.

- Vi tror på civil ulydighed. Det er vores svar til en verden,som på mange måder falder fra hinanden. Civil ulydighed er at brydeloven, fordi ens samvittighed kræver det. En magt, som ingen lyttertil, er magtesløs, skriver organisationen på sin hjemmeside.

På Nettavisens spørgsmål om, hvor langt gruppen vil gå iforbindelse med Verdensbank-mødet, svarer Nicolai Heltoft, atGlobale Rødder vil være med konsekvente end eksempelvis denverdensomspændende gruppe Attac.

- Attac afviser bare neoliberalismen. Vi afviser kapitalismentotalt, siger Nicolai Heltoft.

Verdensbank-mødet vil få besøg af demonstranter fra både Norge,Sverige og Danmark, men det ligger helt fast, at det er EU-topmødeti Danmark til december, der bliver årets højdepunkt for de nordiskedemonstranter.

To dagen inden mødet i Oslo, holder EU et topmøde i Sevilla, ogdet kommer formentlig til at betyde, at en stor gruppesydeuropæiske demonstranter holder sig væk fra Norge.

FacebookTwitter