Tema Terror i Bruxelles

Danske forældre med børn kontakter krisecenter i Bruxelles

SOS Internationals krisecenter i Bruxelles møder frygtsomme danskere, der ikke kan komme ud og væk fra byen.

Tungst bevæbnede politi- og militærfolk patruljerer Bruxelles' gader efter angrebene i går. Danskere i byen er utrygge og vil hjem. (Foto: Philippe Huguen © Scanpix)

Mange danskere var i Bruxelles, da tre bomber tirsdag ramte Zaventem-lufthavnen og metrostationen Maelbeek. Byen, der har EU's hovedkvarter, er befolket af mange forretningsrejsende. Men på grund af ferie var der også mange almindelige rejsende, ikke mindst folk med børn.

Specielt sidstnævnte mærker SOS International, forsikringsselskabernes forlængede arm, i byen, hvor organisationen har oprettet et krisecenter. Her har man fået 60 henvendelser, 40 af dem fra danskere.

Terror i Bruxelles

Belgiens hovedstad blev tirsdag 22. marts ramt af terrorangreb i lufthavnen Zaventem og i et metrotog, der befandt sig på stationen Maelbeek nær EU-institutionerne i det centrale Bruxelles. Islamisk Stat hævder at stå bag. Følg dækningen på dr.dk her.

Gå til tema

- Vi har fået henvendelser fra folk, der arbejder der, folk på erhvervsrejse og så en del fra forældre, som er rejsende med deres børn og som har brug for rådgivning til, hvordan de skal tackle det, i denne her situation, siger Karin Tranberg fra SOS International.

Organisationen hjælper med krisepsykologer og helt praktisk rejseformidling. Karin Tranberg fortæller, at man har allerede har fået en håndfuld danskere hjem via Amsterdam.

Men mange er fortsat fanget i byen.

- Nogle opholder sig i områder, hvor der stadigt er afspærret, så det er simpelthen ikke muligt for dem at komme hjem.

- Rigtigt mange har ikke været tæt på angrebene. Men der er afspærringer og fundet bomber andre steder, så mange er forståeligt nok meget bange og vil gerne væk. Men der kan gå et par dage, siger Karin Tranberg.

/ritzau/