Danske modebloggere får dødstrusler

Flere modebloggere bliver udsat for dødstrusler og chikane, når de blogger.

Modeblogger Kia Ellegaard Møller har modtaget flere trusler på sin blog, på Facebook og på Instagram. (Foto: Privat © DR)

Danske modebloggere bliver chikaneret og får dødstrusler, når de lægger nye indlæg op på deres modeblogs, på Facebook og på Instagram.

Sådan lyder det fra flere modebloggere, som dr.dk har været i kontakt med. Og Kia Ellegaard Møller, der er projektleder hos Danmarks største bloggernetværk Bloggers Delight, bekræfter tendensen.

- Det er noget, der sker for mange modebloggere, og det kan være meget ubehageligt for os, fortæller hun.

Hoppe ud over altanen

Modebloggere lægger dagligt billeder op af sig selv i nyt tøj eller med nye tasker eller smykker. De har en hjemmeside, som de promoverer på de sociale medier, hvor folk kan følge dem.

Ligesom modemagasiner tjener bloggerne penge på annoncer og sponsorerede indlæg. Ofte får bloggerne tilsendt både tøj, sko og accessories af producenterne.

Kia Ellegaard Møller er selv blogger og har modtaget flere trusler, og når det sker, skynder hun sig at slette indlæggene fra sin side.

- De har også skrevet "Du skal dø din klamme luder" og "Kia skal dø", siger hun.

- Der er nogle, som har spurgt, om jeg ikke bare ville hoppe ud over min altan, når jeg har lagt et billede op derudefra. Og det er da ikke rart at vide, at der er nogen, som gerne vil have det, siger Kia Ellegaard Møller.

Mister motivationen til at blogge

Hun har ringet til politiet flere gange, men har ikke anmeldt chikanen, fordi politiet skelner mellem den form for chikane og direkte trusler, hvor nogen truer direkte med at komme og dræbe hende.

- Men det ved jeg, at der er andre, som har. Flere bloggere har også fået direkte trusler, hvor personen siger "Du bliver slået ihjel i morgen", forklarer Kia Ellegaard Møller og fortæller, at nogle bloggere bliver så nervøse og kede af det, at de overvejer at stoppe med at blogge.

- Jeg ved, at der er mange bloggere, som mister motivationen, hvis de bliver udsat for det gentagne gange. Og der er også mange bloggere, der overvejer en ekstra gang, hvad de lægger ud, siger hun.

Bunder måske i jalousi

Marie Jedig er en af de andre bloggere, der er blevet chikaneret. Hun har blandt fået en besked om, at en bruger ville hænge nøgenbilleder op af hende på hendes fars kontor.

- Personen truede mig med det og sagde, at det ville ske, hvis ikke jeg stoppede med at blogge, siger hun.

- Det ramte mig rigtig hårdt, tilføjer hun.

Ingen af bloggerne ved, hvorfor de bliver chikaneret, men projektleder Kia Ellegaard tror, at det enten er mennesker, der ikke er helt raske, eller at det kan bunde i en form for jalousi.

- Det er nemt at lade det gå ud over den søde blogger, der måske fremstiller sig selv lidt for perfekt. Vi har alle sammen det nye, rigtige tøj, og det kan måske være svært at tackle for nogen, hvis de har haft en dårlig dag, siger Kia Ellegaard Møller.

Hun understreger, at nogle af truslerne også kommer fra piger, der muligvis ikke er helt psykisk raske.

Bloggernetværket Bloggers Delight har 130 professionelle blogs, der har cirka 10 millioner sidevisninger om måneden og omkring 500.000 unikke besøgende.

Er du blogger og har du modtaget trusler? Så vil vi meget gerne høre fra dig. Send gerne en mail til