Danske muslimer fordømmer massakre i Paris

Islamisk Trossamfund er 'målløs over barbarisk handling' i Paris, mens Dansk Muslimsk Union kalder terrorister for 'galninge'.

- Der er ingen tvivl om, at muslimer er fuldstændig målløse over denne her babariske handling.

Sådan lyder reaktionen fra Imran Shah, talsmand for Islamisk Trossamfund, efter at 12 mennesker onsdag blev dræbt under et terrorangreb på det satiriske magasin Charlie Hebdo i Paris.

I en video af to af gerningsmændene kan man høre dem råbe 'Gud er stor' på arabisk, mens de kommer løbende og skyder med deres automatgeværer.

Men at der skulle være nogen sammenhæng mellem angrebet i Paris og Islam, er en misforståelse, mener Imran Shah.

- Der er masser af radikale mennesker i forskellige kulturer, men de er næppe repræsentanter for den enkelte religion. Helt generelt, så ansporer Islam ikke til vold på nogen som helst måde, og slet ikke det, vi har set i dag, siger Imran Shah.

- Derfor skal den almindelige muslim heller ikke stå til regnskab for det, der er sket. Men vi er meget kede af det, der er sket i dag.

Angrebet i Paris bliver også fordømt af Dansk Muslimsk Union. I en pressemeddelelse tager unionen 'fuldstændig afstand fra den galskab, som disse mennesker udviser'.

- Sådanne galninge er en trussel, ikke blot mod det samfund, de færdes i, men mod erhvert af disse samfunds borgere, står der i pressemeddelelsen.

Danske muslimer regner med forståelse

Hverken Islamisk Trossamfund eller Dansk Muslimsk Union forventer, at terrorangrebet i Paris vil blive forbundet med danske muslimer på nogen måde.

- Vi ved godt, at den almindelige danske medborger har en kritisk sans og godt kan skelne fakta fra kriminelle handlinger, siger Imran Shah fra Islamisk Trossamfund.

Samme budskab lyder fra Dansk Muslimsk Union.

- Størstedelen af verdens muslimske befolkning, herunder den danske, er velintegrerede mennesker med et fredeligt syn på og balanceret forhold til deres religion, skriver Dansk Muslimsk Union.

Se interviewet med Imran Shah i videoen i toppen af artiklen. Tryk på play.