Danske muslimer i international offensiv

En række imamer og andre topfolk fra islamiske menigheder i Danmark har rejst Mellemøsten tyndt for at få indflydelsesrige personer i den islamiske verden til at protestere mod Danmark.

Flere ministre og religiøse ledere i den islamiske verden er forargede over Jyllands-Postens Muhammed-tegninger.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen kan godt forberede sig på en ny storm af kritik fra den islamiske verden på grund af Jyllands-Postens kontroversielle Muhammed-tegninger.

Ifølge Information har en række imamer og andre topfolk fra islamiske menigheder i København, Odense og Århusde de seneste uger rejst Mellemøsten tyndt for at få ministre, toppolitikere, organisationsledere og religiøse overhoveder i hele den islamiske verden til at protestere over for Danmark.

Stor succes

Hovedkraften bag initiativet er Islamisk Trossamfund i København, og her betegner talsmand Ahmed Said Kassem kampagnen som »en stor succes.

- Vi har gjort et godt stykke arbejde, siger Kassem, der netop er vendt tilbage fra en uges intens mødeaktivitet i Libanon og Syrien.

- Vi har holdt ikke færre end 19 møder med toppolitikere, ministre og religiøse ledere i de to lande, og overalt er vi blevet mødet med forargelse over den danske statsministers manglende vilje til at tage afstand fra Jyllands-Postens tegninger, siger han.