Danske Spil meldt til politiet for at markedsføre spil til unge under 18 år

Det er Alliancen mod Spilafhængighed, der står bag politianmeldelsen.

Danske Spil har ikke hørt fra politiet og vil derfor ikke kommentere sagen. (Foto: © Jens nøRgaard Larsen, Scanpix)

Danske Spil er blevet meldt til politiet for at bryde Spilleloven.

Det oplyser Marcus Kondrup Nielsen, kampagneleder ved Alliancen mod Spilafhængighed, der står bag anmeldelsen, til DR.

Foreningen mener, at Danske Spil i flere tilfælde har markedsført sig med og til børn under 18 år.

- Det er flere gange blevet afsløret, at Danske Spil har henvendt sig direkte til børn under 18 år i deres markedsføring, hvilket er ulovligt, siger Marcus Kondrup Nielsen.

Anmeldelsen kommer, i kølvandet på at Berlingske har beskrevet, at børn under 18 år bliver brugt som eksperter i markedsføringsvideoer på YouTube.

Mindreårige i videoer på YouTube

Alliancen mod Spilafhængighed mener, at Danske Spil overtræder Spillelovens paragraf 34 ved salg af spil til unge under 18 år og overtræder paragraf 34 ved markedsføring af spil til personer under 18 år.

- Der er et par konkrete eksempler på videoer på sociale medier, hvor de bruger børn som eksperter i videoer med henblik på at spille, siger Marcus Kondrup Nielsen.

- Der er lavet reklame på Snapchat med et Snapchat-filter med Oddset-logoer. Og der skal man ikke være 18 år for at bruge det. Så har vi lavet en anmeldelse på, at der bliver solgt spil til unge under 18 år i kiosker.

Snapchat-kampagne rammer unge

Samtidig mener Alliancen mod Spilafhængighed, at en kampagneSnapchat henvender sig direkte til en ung målgruppe, som det er ulovligt at sælge spil til.

- Når der ikke er sat nogen aldersbegrænsning på de her, henvender det sig ligeså meget til de unge under 18 år, som det henvender sig til folk på 30 år, siger Marcus Kondrup Nielsen:

- Når man laver en kampagne på et socialt medie som Snapchat, synes jeg, at det viser en kedelig sammenhæng.

Københavns Vestegns Politi bekræfter overfor BT, at der er modtaget en anmeldelse.

Danske Spil oplyser, at organisationen er ikke blevet kontaktet af politiet vedrørende anmeldelsen og vil derfor ikke kommentere sagen.