Danske supermarkeder: Dårligt brasiliansk kød er næppe endt i køledisken

Hverken Coop eller Dansk Supermarked frygter den brasilianske kødskandale.

Indtil videre har Fødevarestyrelsen ikke fundet tegn på, at det fordærvede kød fra Brasilien skulle være endt i Danmark. (Foto: Miguel Schincariol © Scanpix)

Når du står ved supermarkedets køledisk og skal udvælge kød, er der ingen grund til at være nervøs for at få fordærvet brasiliansk kød i kurven.

Sådan lyder det fra både Dansk Supermarked og Coop i forbindelse med kødskandalen i Brasilien.

Dansk Supermarked råder over Netto, Føtex og Bilka og pressechef Mads Grand fortæller, at man tidligere på dagen tjekkede, om supermarkederne rådede over det brasilianske kød.

- Det er stærkt usandsynligt. Intet tyder på, at vi har noget af kødet. Hverken okse- eller kyllingekød, fersk eller frossent kød, siger han til DR Nyheder.

Også i Coop, som råder over Kvickly, SuperBrugsen, Irma og Fakta, har man ifølge informationsdirektør, Jens Juul Nielsen, ingen frygt for det brasilianske kød:

- Vi har ikke grund til at tro, at der skulle være noget galt med det kød, vi har købt (som udgør en promille af vores samlede oksekødssalg), skriver han i en mail til DR Nyheder.

Jens Juul Nielsen tilføjer, at Coop ikke har fast brasiliansk kød i sortimentet, men af og til importerer hele stykker oksekød, filet og mørbrad. Det kommer ofte hertil via Holland, hvor det er underlagt EU-kontrol.

Hvis der skulle være noget galt med en hel oksefilet eller mørbrad, vil det derfor blive afsløret, når slagterne i butikkerne pakker det ud, skriver Jens Juul Nielsen.

Fødevarestyrelsen meldte tidligere på dagen ud, at importøter skal være ekstra opmærksom på det brasilianske kød, men at der indtil videre ikke er fundet tegn på, at det fordærvede kød fra Brasilien skulle være endt i Danmark. Dog vil styrelsen ikke udelukke, at det kan være sket.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk