Danske turister vender Tyrkiet ryggen

Over 100.000 danskere har i årets løb vendt turiststederne i Tyrkiet, Tunesien og Egypten ryggen efter konflikten omkring Muhammed-tegningerne. Markedet er dog langsomt ved at vende.

Særlig to lande er blevet fravalgt, nemlig Tyrkiet og Egypten. (Foto: DR © DR)

Hele konflikten omkring Muhammed-tegningerne har fået op mod 100.000 færre danskere til at rejse til muslimske lande som Egypten, Tyrkiet eller Tunesien det seneste år.

Det vurderer salgsdirektør i Star Tour, Stig Elling, på baggrund af en sammentælling op til et-års dagen for konflikten.

- Efter Muhammed-tegningerne kom der en modreaktion fra mange danskere, der sagde til sig selv, at de ikke ville finde sig i, at der blev brændt både danske flag og ambassader af, siger Stig Elling til Ritzau.

Han mener, at en del danskere i første omgang var meget nervøse ved situationen, og i anden omgang lavede en modboykot af de muslimske lande som rejsemål.

Særlig to lande er blevet fravalgt, nemlig Tyrkiet og Egypten, og i stedet er rejserne blevet erstattet med rejser til andre lande. Og derfor er der ikke sket et generelt dyk i antallet af danskere på charterferie, understreger Stig Elling.

Facebook
Twitter