Danske universiteter laver a- og b-studier

Uddannelsesministeren vil tillade særlige eksamensbeviser for studerende, der har været på talenthold.

Uddannelsesminister Morten Østergaard vil gerne give unversiteterne til at oprette særlige talenthold, hvor de studerende får ekstra kurser og undervises af udvalgte professorer.

Der er kandidater, og så er der de dygtige kandidater.

Sådan kommer verden til at se ud på en række universiteter, som opretter særlige talenthold, hvor de dygtigste studerende får ekstra kurser og undervises af udvalgte professorer, der inddrager dem i deres egen forskning, skriver Jyllands-Posten.

Uddannelsesminister Morten Østergaard hilser talentholdene velkommen.

Kandidat med særlig hæder

Han er klar til at give universiteterne lov til at lave særlige eksamensbeviser, hvor der står, at studerende har gennemført et talentforløb på samme måde, som man i andre lande kan blive kandidat with honors - med særlig hæder.

- Som i sportens verden er det kun naturligt at fjerne barriererne for, at talenter kan udvikle sig. De dygtigste studerende skal ikke ramme et loft på danske universiteter, siger han til avisen.

Talenterne skal udvælges på baggrund af blandt andet en ansøgning, en samtale og karakterer på studiet.

Studerende er skeptiske

Aarhus Universitet opretter i år et talenthold, Syddansk Universitet går i gang til næste år og Københavns Universitet er i øjeblikket ved at undersøge, hvordan deres talenthold skal se ud.

Mens formanden for landets universitetsrektorer, Jens Oddershede, finder det helt nødvendigt, at der oprettes talenthold på studierne, er Jakob Ruggaard, formand for Danske Studerendes Fællesråd, skeptisk over for planerne.

- Et universitetsstudium burde være så hårdt, at man ikke kan overskue ekstra kurser, men sådan er det desværre ikke.

- At nogle kan skrive with honors på deres eksamensbevis vil gå ud over agtelsen af alle andre kandidater, siger Jakob Ruggaard til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk