- Danske værdier kan ikke gradbøjes, siger Støjberg efter islamkronik

Muslimske organisationer vil lave en dansk version af islam. Men de går ikke langt nok, mener ministeren.

Integrationsministeren mener ikke, at imamerne, i deres kronik, går langt nok i deres kritik af de holdninger om blandt andet stening, som TV2 ved hjælp af skjult kamera har dokumenteret, at en række imamer i Aarhus prædiker. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Tre danske imamer, som i en kronik i Jyllands-Posten opfordrer til at skabe en dansk version af islam, tager ikke klart nok afstand fra stening og kvindeundertrykkelse.

Sådan lyder meldingen fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), som frygter, at et nyt manifest om dansk islam blot vil være flotte formuleringer uden reelt indhold.

- Når man lever og bor i Danmark, så skal man efterleve det værdisæt, man har her. Det er ikke til diskussion, og det kan ikke gradbøjes, siger ministeren.

De danske værdier, som ministeren fremhæver, er ytringsfrihed, religionsfrihed og ligestilling mellem kønnene.

De tre imamer skriver i kronikken i Jyllands-Posten, at koranens ord skal kunne omsættes til den situation, man befinder sig i, og at de skal give mening i moderne tid. Muslimer skal kunne forene deres tro med de skrevne og uskrevne love og normer i Danmark.

Men ministeren mener ikke, at imamerne går langt nok i deres kritik af de holdninger om blandt andet stening, som TV2 ved hjælp af skjult kamera har dokumenteret, at en række imamer i Aarhus prædiker.

- Generationer før os har lagt et fundament af frihedsrettigheder, som betyder, at man kan leve, fuldstændig som man vil. Når man lever og bor i Danmark, skal man efterleve det værdisæt fuldstændigt, siger Inger Støjberg.

/ritzau/