Danske virksomheder franarres millioner af falske topchefer

Bagmandspolitiet advarer om såkaldt CEO Fraud, hvor regnskabsmedarbejdere lokkes til at overføre millioner.

Svindlernes metode er at ringe til en regnskabsmedarbejder og udgive sig for at være en af firmaets internationale topchefer (arkivfoto).

To sager, hvor internationale virksomheder i Danmark er blevet narret til at overføre tilsammen 140 millioner kroner, og det får Bagmandspolitiet til at udsende en advarsel om den såkaldte CEO Fraud.

En person ringer til regnskabsmedarbejderne i en dansk afdeling og udgiver sig for at være en international topchef. Beskeden er, at der skal overføres millioner til opkøb af en virksomhed, hurtigt og fortroligt.

- De stresser regnskabsmedarbejderen med korte deadlines, og de gør meget ud af at skærme svindlen ved at sige, at det er meget fortroligt, og at ingen må kende til opkøbet, skriver fungerende politiinspektør Thomas Anderskov Riis.

Endnu en sag i sidste uge

De to virksomheder, der er danske afdelinger af internationale virksomheder, er blevet franarret henholdsvis 40 og 100 millioner kroner. I sidste uge fik politiet endnu en sag med tråde til en dansk virksomhed.

- CEO Fraud er et kæmpe problem internationalt, og derfor advarer vi nu danske virksomheder. For svindlerne vil sikkert forsøge sig hos andre danske virksomheder, skriver Thomas Anderskov Riis.

/ritzau/

Facebook
Twitter