Dansker dødsdømt i Marokko

En dansk statsborger, Omar Maarouf, der er af marokkansk oprindelse, er blevet dødsdømt i Marokko for terroraktiviteter. Han blev dømt for bl.a. at være medlem af den forbudte islamiske gruppe, Salafia Jihadia, der mistænkes for en række selvmordsbombeaktioner i Casablanca, der kostede 44 mennesker livet.

En dansk statsborger, Omar Maarouf, der er af marokkanskoprindelse, er sammen med ni andre blevet dødsdømt i Marokko forterroraktiviteter, oplyser Tv-avisen.

Omar Maarouf var sammen med 30 andre stillet for retten iCasablanca tiltalt bl.a. for medlemskab af den forbudte islamiskegruppe Salafia Jihadia, der hævdes at have indirekte forbindelsertil Osama bin Ladens al-Qaeda-netværk.

Anklaget for selvmordsbombeaktioner

Salafia Jihadia mistænkes af de marokkanske myndigheder for athave været involveret i en række selvmordsbombeaktioner iCasablanca 16. maj, der kostede 44 mennesker livet.

De 31 formodede medlemmer af Salafia Jihadia blev anholdt indenselvmordsaktionerne, men mistænkes bl.a. for at have stået bag mordpå flere marokkanere, som de mente havde tilsidesat strenge,islamiske leveregler.

Sammen med dansk-marokkaneren Omar Maarouf blev også SalafiaJihadia-gruppens leder, Yussef Fikri, dømt til døden.

Udenrigsministeriet har kontaktet Marokko

Det danske Udenrigsministerium har ifølge Tv-avisen sat sig iforbindelse med de marokkanske myndigheder for at få belyst sagenmod Omar Maarouf, der har boet i Danmark siden 1989. Han er gift oghar fire børn, oplyser Tv-avisen.

I marts 1998 blev Omar Maarouf sammen med en anden danskstatsborger, der ligeledes var af marokkansk oprindelse, sat iforbindelse med den væbnede, islamiske GIA-gruppe i Algeriet.

Det skete, da belgisk politi gennemførte en razzia mod formodedeterrorister i Belgiens hovedstad, Bruxelles. I en lejlighed fandtpolitiet pas, der tilhørte de to danske statsborgere.

Facebook
Twitter