Dansker dømt til ti måneders fængsel i Marokko

En danskmarokkaner skal ti måneder i fængsel for forsøg på at undergrave kongedømmet.

Danskmarokkaneren Thami Najim, der siden begyndelsen af februar har været sigtet for terror i Marokko, er blevet kendt skyldig og idømt ti måneders fængsel, skriver Politiken.

De marokkanske myndigheder har fundet Najim skyldig i forsøg på at undergrave kongedømmet, oplyser den danske ambassade i Marokko.

Den 37-årige danskmarokkaner er ifølge Politikens oplysninger et ledende medlem af det islamistiske parti Hizb ut-Tahrirs marokkanske afdeling, som af regimet betegnes som en terrorbevægelse og derfor er ulovlig.

En svag sag

Han er født og opvokset i Danmark, hvor han også har været blandt de toneangivende medlemmer i partiets inderkreds. I 2007 flyttede Najim til Marokko med sin familie, hvorfra han siden har deltaget aktivt i Hizb ut-Tahrirs arbejde - blandt andet som webmaster og it-ansvarlig.

Ifølge flere marokkanske medier var Najim "leder af en aktiv celle, der bekæmper staten".

Normalt er strafferammen for forsøg på at undergrave regimet op til fem års fængsel, men den forholdsvis milde straf er ifølge en kilde med kendskab til sagen givet, fordi statsanklageren "havde en svag sag", men alligevel fik gennemtvunget en dom i det retsplejemæssigt berygtede land.

Facebook
Twitter