Dansker foran udlevering til Indien

Dansker risikerer at blive udleveret til Indien. Han er anklaget for våbensmugling. Statsministeren har antydet, at Danmark er villig til at udlevere ham.

Indien har i over 12 år krævet Niels Holck udlevet. (© DR)

En dansk statsborger risikerer at blive udleveret til Indien, hvor han er anklaget for våbensmugling.

Det sker efter at terrorpakken fra 2002 åbner muligheden for at udlevere danske statsborgere til retsforfølgelse uden for EU.

Efterlyst af Interpol

Der er tale om den 46-årige Niels Holck, som i årevis har været efterlyst af Interpol, fordi han har indsmuglet og nedkastet våben til modstandere af den kommunistiske delstatsregering i Vestbegalen.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen gav under et officielt besøg i Indien i februar i år udtryk for, at Danmark er parat til at udlevere Niels Holck til retsforfølgning i Calcutta. Dog på den betingelse, at Niels Holck ikke dømmes til døden, sagde statsministeren i følge Berlingske Tidende på indisk tv.

Sagen genåbnet

I en bog, der udkommer på tirsdag, beskyldes Anders Fogh Rasmussen for at have slået en handel af med inderne for at forsøge at få en bindende klimaaftale med Indien ved FN's klimakonference i 2009, hvor Danmark er vært.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen afviser kategorisk anklagen.

Regeringen har genåbnet Niels Holck-sagen til trods for, at justitsminister Lene Espersen i 2002 slog fast, at han ikke kunne udleveres.

Facebook
Twitter