Dansker har designet dagens Google-logo

For første gang nogensinde har en dansker fået til opgave at designe Googles logo, den såkaldte 'doodle', der skifter fra dag til dag. Mød kvinden bag logoet her.

Den danske illustrator Mette Ehlers har designet Google-logoet, der vil figurere over søgemaskinens søgefelt fredag 5. juni.

Når du i dag skriver 'Google' i dit søgefelt, vil du støde på et stykke dansk designet grafik, hvis du søger fra en dansk computer.

En dansk kvinde har nemlig, som den første dansker nogensinde, fået til opgave at tegne Googles logo, den såkaldte 'doodle', der er det omskiftelige logo over søgemaskinens søgefelt, der ændres én gang hver 24. time.

Doodlen for fredag 5. juni skal i Danmark markere 100 året for kvinders valgret, og kvinden bag logoet er 36-årige Mette Ehlers:

- Jeg har prøvet at få noget historik med. Både med grundlovsdagen og 100 års-dagen for kvinders valgret, fortæller Mette Ehlers til Aftenshowet.

"Største opgave nogensinde"

Mette Ehlers laver både illustrationer, små tegneserier og animationer, og har desuden hjemmesiden ehlerstration.dk.

Opgaven for Google er dog hendes største indtil nu:

- Det er absolut den største opgave, jeg nogensinde har fået og måske også den største jeg nogensinde får, så det er ret fedt.

Se Aftenshowets interview med Mette Ehlers i videoen herunder. Tryk på afspil.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:55713129a11f9f19dc7bbf0f

Google har også hyldet dansk forsker

Google-logoet har gennem tiden markeret mange store begivenheder: Lige fra Nelson Mandelas fødselsdag til den danske seismolog Inge Lehmanns 127 års fødselsdag.

Lehmann var i øvrigt kvinden, der i sin tid opdagede jordens kerne – en bedrift, hun er stort set ukendt for i Danmark, men berømt for i resten af verden.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter