Dansker sigtet for at billige terror i Frankrig

En 23-årig mand er sigtet af Københavns Politi for at billige terrorangreb i Frankrig.

En 23-årig dansker er sigtet for at billige terror. Han har udtrykt glæde over drabene på 12 mennesker ved angrebet på Charlie Hebdo. (Foto: YOAN VALAT © Scanpix)

Københavns Politi har fredag sigtet en 23-årig mand fra organisationen Kaldet til Islam for at billige onsdagen terrorangreb i Frankrig.

Vicepolitiinspektør Jens Møller, chef for afdelingen for Personfarlig Kriminalitet ved Københavns Politi, der efterforsker terrorsager, siger, at han ingen kommentarer har til sagen, men den 23-årige bekræfter sigtelsen overfor DR Nyheder.

- Han fortæller til mig, at han er blevet sigtet af politiet, hans lejlighed er blevet ransaget, hans computer er blevet beslaglagt, siger DR's retskorrespondent, Claus Buhr.

Ifølge DR Nyheders oplysninger, er den 23-årige sigtet efter straffelovens paragraf 136. Den omhandler, at det er strafbart offentligt at billige forbrydelser i lovens kapitel 12 og 13.

Udtrykte glæde ved drabene

Den 23-årige er sigtet for at have udtryk glæde på sin Facebook-profil ved det blodige terrorangreb på satirebladet Charlie Hebdo i Paris, hvor 12 personer blev skuddræbt onsdag.

Ifølge radiokanalen Radio24syv publicerede den 23-årige onsdag et link til en artikel om terrorangrebet i Paris på sin Facebook-profil og forsynede linket med en glad smiley.

Ifølge sigtelsen skrev han på arabisk, at Gud har æren for denne handling eller dette angreb, skriver Radio24syv. Manden siger selv til DR Nyheder, at han ikke er enig i politiets oversættelse af hans arabiske opdatering, men ellers vil han ikke sige noget.

Sigtet under terrorloven

Den 23-årige mand er angiveligt sigtet for at billige handlinger omfattet af terrorloven, hvilket kan give bøde eller fængsel i op til to år.

Foruden sigtelsen har Københavns Politi ifølge mediet også ransaget den 23-åriges bopæl i det københavnske nordvestkvarter.

To tilfælde i december

To andre danske statsborgere blev ifølge Radio 24syv sigtet for samme overtrædelse i december.

Den ene havde angiveligt publiceret billeder af sig selv med afhuggede hoveder i Syrien. En anden have publiceret en video, der opfordrede til terror.

Begge er angiveligt varetægtsfængslet, den ene uden selv at være til stede, da han stadig formodes at opholde sig i Syrien.

Indtil videre er kun den 23-årige, som er sigtet i forbindelse med situationen i Frankrig til trods for, at en række danske muslimer på Facebook mere eller mindre direkte glæder eller udtrykker forståelse sig over terrorangrebet i Paris ifølge Radio 24syv.

/ritzau/