Danskere flokkes til Humac for at bytte opladere

Efter Kontant i går omtalte potentielt farlige opladere fra Apple, har danskerne fået travlt med at bytte dem.

De originale Apple-opladere i fokus er tobenede opladere, hvor stikbenene kan skilles fra resten af opladeren samt flade Apple-oplader til iPhone, iPad eller iPod. Foto af: Mogens Zender

Lange køer snor sig igennem Humac-butikker i Danmark dagen efter Kontants udsendelse om sikkerhedsbrist i både originale og uoriginale opladere fra Apple.

- Der har været rigtig travlt, der har været mange i kø med relation til det her, fortæller Michael Bech, administrerende direktør i Humac Danmark.

Hos Humac i Odense har folk stået i kø helt ud på gaden, og kunder i Humac Bruuns Galleri i Århus har også oplevet lange køer.

Humacs kundeservice melder ligesom butikkerne om usædvanligt mange henvendelser fra kunder.

De originale Apple-opladere i fokus er tobenede opladere, hvor stikbenene kan skilles fra resten af opladeren, samt flade Apple-oplader til iPhone, iPad eller iPod.

Se her, om dine Apple-opladere er blandt de modeller, som kan give stød, overophede og smelte.

Ombytningsprogrammerne vil køre i et års tid, vurderer Michael Bech, derfor behøver folk ikke stresse over at skulle ombytte opladere hurtigst muligt.

Kontant testede i gårsdagens program også uoriginale Apple-opladere, som har været forhandlet i virksomheden Sinox samt Føtex og Bilka. Disse kan ikke ombyttes i Humac-butikker.

Apple har tilbagekaldt to opladere til iPhone, Macbook eller iPad, der er potentielt livsfarlige.Her kan du se, hvordan du undersøger, om du ejer en af dem.

Posted by DR Nyheder on Friday, March 4, 2016