Danskere hamstrer sprinklervæske

Adskillelige af både Q8's og Statoils tankstationer måtte i går melde udsolgt af sprinklervæske, fordi danskerne køber den blå væske i stride strømme.

Hellere en dunk for meget, end en dunk for lidt. Sådan synes danskerne motto at være, når det handler om sprinklervæske. Men med salt og sjap på vejene kan det også være en god idé med en ekstra dunk i baggagen. (Foto: Peter Even Nielsen- DR Syd)

Sjap og salt på bilruderne gør, at salget af sprinklervæske på de danske tankstationer er eksploderet.

Faktisk har flere af Q8s og Statoils tankstationer måttet melde udsolgt af den blå rensevæske, og det er på trods af, at begge virksomheder får daglig levering.

Statoil melder et salg af sprinklervæske, som ligger over 25 procent højere end sidste år, og Q8 har også solgt væsentligt mere i år end de forrige år.

Maks. tre paller per station

Hos Statiol følger man dagligt vejrudsigten og bestiller sprinklervæske derefter. Men ligemeget har det hjulpet, for folk har ikke nøjedes med at købe en dunk til bilen. De har nærmere købt det dobbelte eller mere.

- Med de mange tusinder kunde som vi dagligt har, får sprinklervæsken hurtigt ben at gå på, hvis bare få køber to i stedet for en, forklarer kommunikationsdirektør hos Statoil, Per Brinch, til DR Nyheder.

- Efterspørgslen har været så stor, at vi har måttet skrive en mail ud til samtlige servicestationer om, at de maks. må bestille tre paller sprinklervæske, så vi er sikre på, at alle stationer får og nogen ikke bare hamstrer løs.

Sneen er kommet bag på danskerne

Hos tankstationerne Q8 sælger man sprinklervæsken lige så hurtigt, som den daglige levering kommer.

- Jeg tror simpelthen at snevejret er kommet så meget bag på danskerne, at de nu hamstrer sprinklervæske som en gal, siger kommunikationschef hos Q8, Jytte Wolff-Sneedorf.

- Vi oplever folk komme ned på vores stationer med kæmpestore dunke for at købe sprinklervæsken, forklarer hun.

- Det er den samme effekt som da vi for nogle år siden oplevede, at gæret blev revet ned fra hylderne, fordi folk var bange for at løbe tør for fødevarer.

Facebook
Twitter