Danskere i Somalia må klare sig selv

Danske statsborgere, der af den ene eller anden grund befinder sig i Somalia, må klare sig selv. Forholdene i landet er nu så kaotiske, at Udenrigsministeriet ikke kan hjælpe.

Etiopien har bombet flere islamistisk kontrollerede lufthavne i Somalia, blandt andet lufthavnen i hovedstaden Mogadishu. (Foto: Abukar Albadri © Scanpix)

Danske statsborgere i Somalia skal ikke vente nogen hjælp fra danske myndigheder. Forholdene i Somalia er simpelthen for kaotiske.

Det fremgår af den opdaterede rejsevejledning for det østafrikanske land.

Men ministeriet har indtil nu heller ikke fået en eneste henvendelse fra danske statsborgere i knibe. Der er ikke noget overblik over, hvor mange mennesker med dansk pas der kan være fanget i landet, oplyser Udenrigsministeriets vagthavende.

Grænser lukket

Somalias overgangsregering har lukket landets grænser, luftrum og søveje.

Samtidig har fly fra Etiopien angrebet flere islamisk kontrollerede lufthavne, heriblandt i hovedstaden Mogadishu.

Den midlertidige regering er omringet af islamiske oprørere i Mogadishu og den sydlige provins Baidoa og har ikke længere kontrol med grænserne.

Fraråder rejser

Udenrigsministeriet fraråder derfor nu alle rejser til Somalia, og danskere opfordres til at forlade landet.

Rejsevejledningen advarer mod manglende intern sikkerhed, kampe, selvmordsbomber, omfattende kriminalitet og betydelig risiko for terrorhandlinger mod vesterlændinge og vestlige organisationer.

Facebook
Twitter