To danskere løslades fra fængsel i Bangkok

Efter indgåelse af en ny udleveringsaftale mellem Danmark og Thailand lader Thailand nu for første gang to narkodømte danskere overføre til et dansk fængsel. De har allerede afsonet otte år i Thailand.

To danskere overføres nu fra et fængsel i Thailand til Danmark,oplyser Radioavisen.

Thomas Darbo og Bo Nannestad udleveres til videre afsoning iDanmark efter otte år i fængsel i Bangkok for heroinsmugling.

De tror dog først på, at hjemturen bliver til noget, når desidder i flyveren, siger Bo Nannestads mor Sonja Nannestad.

I formiddags besluttede en komite i Thailand, at de to danskereskal hjem til videre afsoning. De ventes hertil om halvanden til tomåneder.

For at komme til rette med thaierne var det nødvendigt at givede to danskere hver 15 års fængsel - eller strengeste straf fornarkosmugling - ved en dansk ret.

Bo Nannestad forsøgte i 1993 at smugle 822 gram heroin ud afThailand. Han blev idømt 30 års fængsel. Thomas Darbo forsøgte sigogså som heroinsmugler. Han fik livstid, der siden blev ændret til40 år.

Tilbage i fængslet i Bangkok er nu en enkelt dansker. Hans navner Dan Rexen, og han kan først søge om udlevering til næste år, nårhan har afsonet mindst otte år af sin straf. Han fik også livstid,der siden blev konverteret til 40 års fængsel, efter at være blevettaget i lufthavnen med 2,2 kg heroin.

Der har været forhandlet i syv år om at få en udleveringsaftalei stand mellem Danmark og Thailand. De langtrukne forhandlingerskyldtes bl.a. thaiernes frygt for, at de narkodømte ville slippemed for lille en straf i Danmark.

De første, der slap ud af thailandsk fængsel, var dendansk-amerikanske Ann Beverly Bland. Hun blev i maj benådet afkongen, fordi hun var syg. Med ud kom hendes datter Armi. Hun togmed moderen til USA, hvor hun nu er prøveløsladt.

Men det er først nu, den ny udleveringsaftale skal stå sinprøve.