Danskere løsladt - stadig sigtet for menneskesmugling

To danskere er blevet løsladt mod en kaution på 15.000 euro. Den ene må ikke forlade Grækenland.

Pårørende og journalister måtte lørdag vente i mere end 12 timer uden for retten i byen Mytilene på Lesbos.

Domstolen i byen Mytilene på Lesbos valgte at opretholde sigtelsen mod de to danskere, der har siddet fængslet sammen med tre spaniere for at hjælp en gruppe bådflygtninge.

Alle fem blev sent lørdag aften løsladt mod kaution, men de er stadig sigtet for forsøg på menneskesmugling. Det oplyser Walle El Ghorba - formand for den danske gruppe Team Humanity, som er på Lesbos for at hjælpe flygtninge.

De to danskere er 24-årige Mo Abassi og 33-årige Salam Aldeen.

- Salam må ikke forlade landet, og på mandag får vi at vide, hvornår retssagen begynder, fortæller Walle El Ghorba efter det mere end 12 timer lange retsmøde i Mytilene.

Salam Aldeens kaution blev på 10.000 euro, mens kautionen for Mo Abassi og de tre spaniere er 5.000 euro for hver.

Mo Abassi og Salam Aldeen blev anholdt af græsk politi natten til torsdag, efter de sammen med de tre spaniere sejlede ud til en båd, der var ved at synke ved Lesbos' kyst.

Samlede flygtninge op

I kystvagtens fravær begyndte de selv at samle passagererne - en gruppe flygtninge - op, hvorefter kystvagten dukkede op og eskorterede dem i land.

Kort tid efter blev de fem personer anholdt og sigtet for menneskesmugling. En sigtelse der senere blev ændret til forsøg på menneskesmugling.

Team Humanity skriver om sagen på organisationens Facebook-profil.