Danskere må nu rejse i hele Sverige

Det samme gælder Portugal i ny vejledning fra Udenrigsministeriet.

Det er nu muligt for danskere at rejse rundt i hele Sverige. (Foto: Jonathan Nackstrand © Scanpix)

Nu får danskere lov at rejse i hele Sverige.

Udenrigsministeriet har ellers hidtil frarådet alle ikke-nødvendige rejser til visse dele af Sverige, men løbende lempet vejledningerne for 12 regioner og især den sydlige del af landet.

I Udenrigsministeriets opdaterede rejsevejledning, der tager højde for de seneste smittetal i EU og Storbritannien, er hele Sverige nu gået fra orange til gul. Hvilket dog betyder, at danskere stadig skal være ekstra forsigtige, hvis de krydser Øresund.

Ændringen kommer på baggrund af en vurdering fra Statens Serum Institut, der har vurderet, at smitteudviklingen er så lav, at danskere godt kan rejse dertil.

Sverige har nemlig oplevet et fald i smittetilfælde i juli måned, fra over 1000 smittede om dagen til nu omkring 100.

Åbner for Portugal – lukker for Rumænien

Hidtil har Udenrigsministeriet også frarådet alle ikke-nødvendige rejser til Portugal. Dette ændres også i forbindelse med Udenrigsministeriets nye rejsevejledning, så danske turister kan besøge landet.

Til gengæld ser det anderledes ud for Rumænien, der går fra gul til orange, hvilket betyder, at alle ikke-nødvendige rejser til landet frarådes.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger opdateres ugentligt, hvor de lokale smittetal vurderes. Som udgangspunkt er ministeriets anbefaling, at danskere kan rejse til lande, hvor der er under 20 smittede per 100.000 indbyggere.

Den grænse er dog fleksibel, så hvis et land først har været under den grænse men pludselig ser en voksende smitte, ændrer ministeriet først vejledningen, når landet får flere end 30 smittede per 100.000 indbyggere.

Lige nu er der i Europa lukket for Irland, luxembour, Bulgarien og Rumænien.

Facebook
Twitter