To danskere overlever flystyrt i Nepal

Et dansk par var om bord på et forulykket fly i Nepal med 21 passagerer. 15 meldes dræbt og seks overlever.

Et yngre dansk par - Emilie Jørgensen, 29 og Andreas Rasch, 30 - var om bord på det forulykkede Dornier 228-220 Agni Air fly i Nepal med 21 om bord, siger Nepals luftfartsselskab Agni Air til nyhedsbureauet AFP.

Det danske par har ifølge flyselskabet Agni Air begge overlevet styrtet.

15 meldes dræbt og seks er overlevet- blandt de overlevende skulle også være to børn.

Borgerservice bekræfterUdenrigsministeriets Borgerservice bekræfter over for DR Nyheder, at det danske par er blandt de overlevende.

De er er nu indlagt på Manipal hospitalet i Pokhara, og en medarbejder fra ambassaden er på vej fra Katmandu for at bistår dem.

- Vi har kontakt til myndighederne i Nepal med henblik på at sikre, at der ikke var flere danske statsborgere ombord, oplyser Borgerservice til DR Nyheder.

Flyet styrtede ned klokken 9.45 lokal tid, da det efter at have fået teksniske problemer vendte om for at lande i den højtbeliggende og farlige Jomson-lufthavn.

Lufthavnen er trafikknudepunkt i det bjergrige område.

Populært pilgrimsstedOmrådet er også en populær destination for trekking-turister og den nærliggende by Muktinath er et af de meste berømte pilgrimssteder for buddhister og hinduister.

Ifølge nepalesisk politi var vejret klart, da flyet styrtede ned.

16 af passagererne var indiske statsborgere oplyser Aigni Airs direktør.

Det er anden gang på kun to år, at et af flyselskabet Agni Airs fly styrter ned. Den 24. august 2010 styrtede et andet Dornier 228-fly ned i det centrale Nepal. Alle 14 ombord omkom.

Ved du noget om sagen? Kontakt DR Nyheder via 1212@dr.dk

Du kan se en video optaget på ulykkesstedet kort efter styrtet herunder:

Facebook
Twitter