Danskere på vej til coronaramt Tenerife: 'Man kan jo ikke bare låse sig inde derhjemme'

Et helt hotel er i karantæne på den spanske ferieø, men danskere tager af sted alligevel.

(Foto: (DR))

Lysten til at komme ned til solskin og tyve graders varme overskygger frygten for coronasmitte.

Det er status for de danske feriegæster, som her til morgen er mødt op i Københavns Lufthavn for at rejse til Tenerife.

De har valgt ikke at aflyse deres ferieplaner trods det seneste døgns dramatiske udvikling, hvor op mod 1.000 gæster på et hotel på den spanske ferieø er blevet sat i karantæne på grund af coronafrygt.

DR Nyheder var her til morgen til stede i lufthavnen for at høre, hvilke overvejelser danskerne havde, inden de kort før klokken ni satte sig op i flyet mod Tenerife.

Blandt de rejsende er Gitte Nedergaard, som har forhørt sig hos sit forsikringsselskab og hos en læge, inden hun besluttede sig at tage af sted.

Og selv om hun skal bo i Adeje - hvor det karantæneramte hotel ligger - har hun trodset sin usikkerhed.

- Når man sørger for at have en god håndhygiejne og ikke være for tæt på folk, så er jeg ret tryg ved det, siger hun.

Det er da heller ikke frygten for at blive smittet, som fylder mest før afrejsen.

- Det er mest det, at man er nervøs for, at hele øen bliver lukket ned, så man ikke kan komme hjem igen, siger Gitte Nedergaard.

Et ægtepar fra Fredericia er lige nu fanget på deres hotelværelse på Tenerife. Her fortæller de blandt andet, hvordan de fik beskeden om, at de skulle blive på værelset i går morges:

Har kontaktet hotellet på forhånd

Bent Hansen skal af sted i en måned til Tenerife med sin kone Bente. På forhånd har han ringet ned hotellet for at forhøre sig om sikkerheden, og det har beroliget ægteparret.

- Vi har taget lidt håndsprit med, men der er ikke så meget, man kan gøre. Man skal selvfølgelig holde sig lidt på afstand af folk, der hoster. Men man kan jo ikke bare låse sig inde derhjemme, siger Bent Hansen.

Lis Carstensen skal også af sted i dag. Hun tager det ikke helt så roligt, som de andre danske rejsende.

- Vi vil holde os væk fra store folkemængder, sørge for at afspritte vores hænder og lade være med at rode os selv i ansigtet.

Er du nervøs?

- Lidt måske. Det er da klart. Det sætter lidt en dæmper på rejsen, siger hun.

Hun fortæller, at de har tilmeldt sig danskerlisten hos Udenrigsministeriet og har downloadet en app for at følge med i udviklingen.

På Tenerife har der indtil videre været ét tilfælde af coronavirus. I søndags fik en italiensk læge konstateret coronavirus. Han havde blandt andet boet på hotellet i Adeje, som lige nu er karantæneramt.