Danskere skal promovere Israel

Op mod 1.000 udvalgte danskere skal hjælpe til med at forbedre Israels image i Danmark.

Den israelske udenrigsminister Avigdor Lieberman vil have forbedret Israels image i Europa, og det skal udvalgte danskere hjælpe med, skriver Berlingske Tidende. (Foto: MENAHEM KAHANA © Scanpix)

Særligt Israel-venlige danskere skal i den kommende tid rekrutteres som meningsagenter for staten Israel.

Op mod 1.000 såkaldte "allierede" skal proaktivt være med til at pleje Israels politiske interesser gennem bl.a. positive budskaber i medierne og via støttedemonstrationer, skriver Berlingske Tidende fredag.

1.000 navngivne danskere

Den israelske ambassadør i Danmark, Arthur Avnon, skal ifølge det israelske dagblad Haaretz levere en liste med 1.000 navngivne danskere, når de europæiske ambassadører holder konference i udenrigsministeriet i Jerusalem den 16. januar.

Vil forbedre Israels anseelse

Det er den kontroversielle israelske udenrigsminister Avigdor Lieberman, der har ønsket en PR-kampagne i udvalgte europæiske lande for at forbedre Israels anseelse.

Udover Danmark er det bl.a. Storbritannien, Italien, Frankrig, Spanien, Tyskland, Holland og Norge, som i sidste uge modtog en fax, der udstikker de basale retningslinjer i den nye kampagne.

Fordoblede budgetter til PR

Ifølge Haaretz har den israelske udenrigsminister personligt lagt stor vægt på den nye kampagne, og af samme grund er PR-budgetterne på de udvalgte ambassader blevet fordoblet i 2011, skriver avisen.

De agitatorer, der skal hjælpe med at gennemføre den israelske kampagne, skal findes blandt journalister og politikere, blandt aktivister i det akademiske miljø og blandt studenterorganisationer samt blandt medlemmer af de jødiske samfund og aktivister i kristne organisationer.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter