Danskere splittet om Trumps besøg: Fra 'flot, han gør det' til 'han kan blive, hvor han er'

DR Nyheder har spurgt en række danskere på gaden i Aabenraa, hvad de synes om, at Donald Trump besøger Danmark.

Om godt en måned skal danskerne rulle den røde løber ud for en helt særlig gæst.

Den amerikanske præsident Donald Trump aflægger nemlig besøg i landet sammen med førstedame Melania Trump. Besøget er kommet i stand efter invitation fra dronning Margrethe.

Det danske erhvervsliv, som præsidenten blandt andet skal mødes med repræsentanter fra, jubler og kalder besøget 'et scoop', men på gaden i Aabenraa, er stemningen mere lunken.

I videoen i toppen af artiklen, kan du møde Hans Jørgensen. Han glæder sig til præsidentens besøg.

- Jeg synes, det er flot, at han gør det, når vores dronning har inviteret ham. Jeg kan forstå, at han skal mødes med nogle topfolk fra dansk erhvervsliv. Det, synes jeg, er spændende, siger Hans Jørgensen, der selv er entreprenør.

Tvivler på, at besøget gavner Danmark

Men den forventningens glæde står han alene med på gågaden i Aabenraa.

Pensionist Birgit Kofod er anderledes skeptisk:

- Det bryder jeg mig ikke om. Han kan blive, hvor han er. Jeg tror ikke, de får noget ud af det, siger hun om besøget fra USA.

Og hun er ikke den eneste, der tvivler på, at præsidentens besøg vil komme Danmark til gavn.

Pensionist Erna Holm frygter endda, at besøget vil koste danskerne så mange penge, at det vil komme til større skade en gavn:

- Jeg ved ikke rigtigt, om det har noget formål for os. Jeg håber det da, men jeg tvivler. Vi får jo i hvertfald en masse omtale, men så koster det en masse penge, siger hun til DR Nyheder.

Besøget i Danmark vil finde sted den 2. og 3. september i år. Det er endnu uklart, hvilke dele af landet der får besøg af præsidentparret. Selve programmet og nærmere detaljer for statsbesøget offentliggøres senere, oplyser kongehuset.