Danskerne er blevet krigstrætte

Efter næsten 12 års indsats i Afghanistan er det tilsyneladende ikke lykkedes skiftende regeringer at overbevise danskerne om, at krigen har været en succes.

Efter næsten 12 års indsats i Afghanistan er det tilsyneladende ikke lykkedes skiftende regeringer at overbevise danskerne om, at krigen har været en succes. Arkivfoto. (Foto: Jack Guez © Scanpix)

Det er efter knapt 12 års indsats i Afghanistan ikke lykkedes skiftende danske regeringer at overbevise befolkningen om, at krigen har været en succes, det skriver Politiken torsdag.

Således mener halvdelen af de adspurgte i en ny Megafonmåling, at den danske krigsindsats i Afghanistan ikke har været de menneskelige og økonomiske omkostninger værd, mens kun 29 procent mener, at det har været værd at gå i krig.

Forstår skepsis

Endvidere mener lidt over halvdelen af de adspurgte ifølge Politiken, at krigene i Afghanistan og Irak har øget terrortruslen mod Danmark, og at Danmark har deltaget for meget i internationale krige siden 11. september 2001.

Blandt de politikere, der mest helhjertet har støttet krigen i Afghanistan, er der forståelse for den folkelige skepsis.

- Jeg har selv hele tiden tumlet med spørgsmål om, hvad der var rigtigt at gøre. Der har været masser af usikkerhed, men det bør der også være. Jeg holder ikke af krige, hvor folk chauvinistisk råber deres støtte ud, siger Søren Espersen, udenrigsordfører for Dansk Folkeparti, til Politiken.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter