Danskerne er vilde med sort humor

En undersøgelse om den nordiske humor viser, at vi i Danmark er ellevilde med sort humor, mens den ligger nederst på nordmændenes liste over, hvad der er sjovt.

Der er stor forskel på, hvad vi griner af i Danmark, og hvad vores nordiske brødre- nordmændene finder sjovt, viser en ny undersøgelse. (Arkivfoto). (© Stock.xchng)

Sort humor er god humor. Sådan synes vi danskere at tænke, når vi skal grine igennem.

I en undersøgelse udført af datingtjenesten Q500's cirka 200.000 nordiske medlemmer har en forskningsgruppe nemlig stillet spørgsmål om humor.

Undersøgelsen viser, at 66 procent af de 4769 danskere, som deltog i undersøgelsen, havde sort humor som deres favorithumor. Men kun 28 procent af de 1869 norske brugere fandt sort humor sjovt. I alt deltog 6638 brugere.

Danskerne har et mere afslappet forhold til humor

Psykolog, datingekspert og daglig leder på Q500.dk, Tina R. Kilburn, forklarer, at vi har mange ligheder med vores nordiske brødre, men at forskellen på humor måske ligger i, at mindre liberale holdninger og tidligere tiders puritanske strømninger fortsat gør sig noget stærkere gældende i Norge.

- Generelt har danskerne måske et mere afslappet forhold til humor og en mere intern, fælles forståelse af. at der ikke er nogen ond mening i at spøge med andres ulykke. Derfor falder både sort humor, ironi og satire i danskerne smag, forklarer Tina R. Kilburn.

- Forskellen i humor har faktisk en vis betydning for vores forståelse af hinanden og hvad vi synes, der er sjovt, hvilket måske også viser sig ved, at blandt andet humoristiske julekalendere sjældent eksporteres med succes imellem de nordiske lande.

FacebookTwitter