Danskerne gør sig klar til krav om mundbind: 'Vi skal jo passe på hinanden'

I dag har Coop sat 1,3 millioner mundbind til salg.

Fra lørdag den 22. august bliver det obligatorisk at bære mundbind eller visir i den kollektive transport i hele landet - døgnet rundt. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

- Eftersom smittetallene stiger i Danmark, så synes jeg, at det er et fint tiltag, så vi forhåbentlig kan få smitten ned igen.

Sådan lyder det fra præst Birgitte Grøn ovenpå nyheden om, at det om en uge bliver et krav at have mundbind på i den offentlige transport.

Hun var en af flere, der tog forbi en af Coops butikker i dag for at få en pakke mundbind.

- Vi skal jo passe på hinanden. Mange andre lande har også indført det, så jeg ser det som det næste skridt.

Birgitte Grøn mener, at det er fornuftigt, at der indføres krav om mundbind.

Det er pensionist og musiker Ilia Bilet enig i. Han har faktisk undret sig over, at det ikke har været et krav tidligere.

- Vi er alle sammen ansvarlige for at passe på hinanden og begrænse smitten, så det er den rigtige beslutning. Jeg har undret mig over, at man ikke har indført det før, når man ser lande som Tyskland og Frankrig, der har haft det i lang tid, siger han.

Travlhed hos Coop

Der gik ikke lang tid efter statsministerens udmelding, før der begyndte at blive travlt hos dagligvarevirksomheden Coop, der er en af landets store forhandlere af mundbind.

Coop har i nat fået kørt 1,3 millioner mundbind ud til landets butikker, og ifølge Lars Aarup, der er kommunikationschef i Coop, har der været stigende efterspørgsel efter dagens pressemøde.

- De 1,3 millioner mundbind bliver formentlig solgt her i løbet af weekenden, men fra mandag vil der komme en million mundbind om dagen, så der bliver mundbind til alle, slår han fast.

Coop opfordrer kunderne til kun at købe en enkelt pakke mundbind, så der ikke går hamstring i den, som man så det med håndsprit og toiletpapir tilbage i marts måned.

- Hvis alle danskere går ned og fylder deres køkkenskabe op med mundbind, så kommer vi i problemer, men hvis folk køber en pakke ad gangen, så hjælper vi hinanden, så der er nok til alle, siger Lars Aarup.

Samme melding kommer fra Salling Group, der blandt andet ejer Bilka, Netto og Føtex. Her er lagerbeholdningen fyldt op, og ligesom Coop er prisen på mundbind sat til tre kroner stykket.

Kravet om mundbind kommer efter flere ugers stigende smittetal i Danmark, hvor flere byer er blevet såkaldte corona-hotspots med særligt mange smittede. Alene i går blev der det seneste døgn registreret 165 nye smittede herhjemme. I dag er tallet for det seneste døgn 104 nye smittede.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at mundbind bør være af medicinsk/kirurgisk kvalitet (type I og type II). Det vil sige, at de er fabriksfremstillede og CE-godkendte.

Se Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, demonstrere brugen af mundbind her:

FacebookTwitter