Danskerne har anmeldt flere voldtægter og voldsepisoder

Til gengæld var der færre indbrud og røverier i det første halvår i 2017, viser en opgørelse fra Rigspolitiet.

Politiet har haft meget at se til i årets første seks måneder. Det er især anmeldelser om vold, voldtægter og økonomisk kriminalitet, der har holdt politiet travlt beskæftiget.

I alt har politiet modtaget 2.270 anmeldelser om sædelighedsforbrydelser i første halvår af 2017. Det svarer til en stigning på 12,4 procent.

Der er anmeldt 456 voldtægter, hvilket er en stigning på fire procent set i forhold til samme periode sidste år.

Når det kommer til voldsanmeldelser, er det blandt andet vold og trusler mod personer i offentlig tjeneste, der har fået kurven til at stige.

Af de 9.418 anmeldelser, som giver en stigning på 9,4 procent, er der til gengæld kun tale om en mindre stigning af for grov vold.

Færre anmeldte indbrud

Boligejere kan glæde sig over, at der i år er begået 2.100 færre indbrud i privat beboelse, samtidig med at røverier er faldet med næsten 12 procent i forhold til samme periode sidste år.

Til sidst er økonomisk kriminalitet endnu engang steget i anmeldelser. Denne gang med 15,6 procent, hvor især databedrageri og bedrageri er skyld i udviklingen.

Rigspolitiet hæfter sig til gengæld ved, at straffelovskriminaliteten trods en stigning er på det tredje laveste niveau i 11 år.

/ritzau/