Danskerne ignorerer kampagner for sund livsstil

Det er svært at få danskerne til at bide på kampagner for sund livsførelse. Kun 15 procent af os lever op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Det er ikke kun til fester, at danskerne drikker alkohol. Hver tredje drikker for meget og hver femte er afhængig af alkohol. (Foto: zeafonso © stock.xchng)

Danskerne ser stort på de råd og anvisninger, som vi har fået i kampagne efter kampagne om, hvordan vi kan få et langt, sundt liv.

Kun 15 pct. af os lever op til samtlige anbefalinger, som vi gennem årene har fået fra Sundhedsstyrelsen omkring rygning, motion, alkohol og sund kost. Resten enten ryger, drikker for meget, bevæger sig for lidt eller spiser usundt, skriver Berlingske Tidende.

Der skal nytænkning til

Det viser en ny, stor undersøgelse fra Region Hovedstaden, der nu fører til krav om nytænkning af den forebyggende indsats for at skaffe danskerne et sundere liv.

- Oplysningskampagner slår ikke særligt godt igennem. Det er tankevækkende, at der efter så mange år kun er så få, der lever op til alle anbefalingerne, siger seniorforsker Charlotte Glümer fra Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed ved Glostrup Hospital, der står bag rapporten.

Undersøgelsen er baseret på spørgeskemaer til 70.000 borgere i Region Hovedstaden.

Facebook
Twitter