Danskerne mest tilfredse i EU

Endnu en gang får vi danskere papir på, at vi har det godt med vores liv. Vi er i toppen af EU's tilfredshedsskala.

Selv om vi er de mest tilfredse i EU, har vi skruet ned for forventningerne til det kommende år. (Foto: shirleybnz © stock.xchng)

Generelt, er du så meget tilfreds, rimelig tilfreds, ikke så tilfreds eller overhovedet ikke tilfreds med det liv, du lever?

Det spørgsmål har et repræsentativt udvalg af borgere i EU's medlemslande fået stillet af Eurobarometer, så EU-Kommissionen kan se, hvordan vi går og har det.

I top ligger Danmark med scoren +8.0 på en skala fra -10.0 til +10.0, hvor +10 betyder, at alle borgere er meget tilfreds med deres liv. På anden- og tredjepladsen kommer Sverige og Holland.

I bunden ligger bulgarerne, ungarerne og grækerne, der alle ender med en lille negativ score på tilfredsheden.

Utilfredse med boligpriser

Af undersøgelsen fremgår det også, at vi danskere synes, det er gået rigtig godt de seneste fem år, men at vi skruer lidt ned for forventningerne til de kommende tolv måneder.

Alt i alt er europæerne nogenlunde tilfredse med en gennemsnitlig score på +3.2.

Undersøgelsen måler på en lang række faktorer, men har denne gang fokuseret og konkluderet på beboelse og konsekvenser af den økonomiske krise.

Og det er for dyrt at have noget at bo i. Det er EU-borgerne enige om. Der kan det ikke blive til mere end et -3,1 på tilfredshedsskalaen.

Endeligt er vi enige om, at vores regeringer gør et dårligt stykke arbejde. Vi er tilfredse med sundhedssystemerne, men de fleste mener, at der er for meget fattigdom og ulighed i vores samfund.

Facebook
Twitter