Danskerne: Prostitution skal ikke være strafbart

De lyssky forhold i prostitutionsmiljøet, som et DR-program forleden satte fokus på, rejste krav om at gøre prostitutionen strafbar. Men det mener danskerne er en dårlig ide, fremgår det af en meningsmåling.

DR har siden sommeren 2007 infiltreret prostitutionsbranchen i København og afdækker med skjult kamera, hvordan kvinder bliver behandlet og brugt til sex - og hvordan bagmændene får hjælp af pæne borgere som revisorer og advokater. (Foto: Foto fra TV-bånd © DR)

De lyssky forhold i prostitutionsmiljøet, som DR-dokumentaren "Prostitutionens Bagmænd" forleden satte fokus på, rejste krav om at gøre prostitution strafbart.

Men det er en dårlig ide, mener et stort flertal af danskerne ifølge en meningsmåling, som Epinion har lavet for DR Nyheder.

55 procent mener, at prostitution skal være lovlig, og kun en femtedel er parat til at gøre det strafbart.

Når man vender billedet og spørger, om det skal være strafbart at være kunde, siger 47 procent nej, mens en tredjedel mener, at det skal være ulovligt at købe sex.

Ja til statskontrol med bordeller

I Danmark er en kvindes salg af seksuel tilfredsstillelse lovlig, men det er stadig forbudt for hende at give de penge, der er tjent ved prostitution, til en alfons, en bordelmutter og lignende.

Men det er stor til tilslutning til statskontrollerede bordeller. Det synes to tredjedele af danskerne er en god ide, mens kun 17 procent er imod.

Reden, der er et fristed for prostituerede, afviser forslaget.

- Det at lave bordelvirksomhed med licensordninger og den slags er igen et hensyn til kunderne. Det strider i bund og grund mod vores holdning, at mennesker skal være en vare, om det så er kvinder, mænd eller børn, siger Anette Rix, daglig leder af Reden, til TV AVISEN.

Facebook
Twitter