Danskerne siger nej til ringere service

Kommunerne skal fastholde serviceniveauet. Også selv om det betyder mere i skat, mener danskerne.

Kommunerne skal fastholde serviceniveauet. Også selv om det betyder mere i skat, mener danskerne. (Foto: © cop@dr.dk)

Der skal ikke være ringere service på det sociale område i kommunerne. Det mener seks ud af 10 danskere.

Og de er indforståede med, at det kan betyde, at der skal betales mere i skat. Socialpædagogernes formand Benny Andersen er godt tilfreds med danskerne holdning:

- Det er opløftende, at danskerne på den måde har hjertet på rette sted og kan se, at vi har et særligt ansvar i forhold til de udsatte grupper i vores samfund, siger Benny Andersen.

Socialpædagogerne har med analyseselskabet Analyse Danmark spurgt danskerne om holdningen til det specialiserede socialområde, der dækker over anbragte børn, handicappede, hjemløse, misbrugere, voldsramte kvinder og psykisk syge borgere.

Vi har befolkningen med os

40 procent mener, at servicen på netop dette område er blevet dårligere siden kommunalreformen. Benny Andersen påpeger, at et af argumenterne for reformen var tættere borgerservice og bedre service.

Samtidig mener 65 procent, at det ikke er rimeligt, at kommunen skal foretage en prioritering mellem det særlige sociale område og de almindelige kommunale serviceområder.

Hele 72 procent svarer, at det særlige sociale område skal finansieres på andre vilkår end de almindelige kommunale serviceområder. Kun fire procent mener, der skal spares på det særlige sociale område.

- Vi har befolkningen med os, når vi foreslår politikerne, at der skal skrues en ny finansieringsmodel sammen. Kommunerne skal ikke - som nu - tvinges til at afgøre det her område med kommunekassen og ikke med faglighed, siger Benny Andersen.

/ritzau/