Danskernes arbejdsglæde historisk lav

Det er langt fra lige så sjovt at være ansat på en dansk arbejdsplads, som det har været.

Det er langt fra lige så sjovt at være ansat på en dansk arbejdsplads, som det har været. (Foto: © Michael Tarp- DR Bornholm, DR Bornholm)

Det er langt fra lige så sjovt at være ansat på en dansk arbejdsplads, som det har været. Danskernes arbejdsglæde er styrtdykket, skriver Børsen.

- Arbejdsglæden sætter bundrekord i år. Vi skal helt tilbage til dotcom-krisen (for ti år siden, red.) for at se et tilsvarende lavt niveau, siger Henrik Sørensen, direktør for det danske konsulenthus Ennova til DR Nyheder.

Mexicanerne er de mest tilfredse

Ennova har for 12. år i træk lavet en medarbejdertilfredsheds-undersøgelse blandt 23 af verdens lande. Og før første gang er Danmark ikke det land i verden, hvor arbejdsglæden er størst:

- Det sker fordi, vi ser, at en række af de nye økonomier i verden - navnlig Mexico - rykke op. Så nu er det faktisk medarbejderne i Mexico, der er verdens mest tilfredse, siger Henrik Sørensen.

Danmark er nu rykket ned på en andenplads, og det kan vi takke finanskrisen for, mener Henrik Sørensen:

- Virksomhederne har jo virkelig trukket i bremsen og gjort, hvad de kunne for at spare omkostninger. Det, at man er blevet presset på en række interne forhold, gør, at nu længes man efter noget nyt og spændende. Dermed falder arbejdsglæden, forklarer han.