Danskernes dom: ’1864’ har ikke været pengene værd

Inden aftenens sidste afsnit af dramaserien ’1864’ ruller over skærmen er danskernes dom over den dyre dramaserie hård.

Lige efter aftenens sidste afsnit af '1864' står politikere, eksperter og meningsdannere til duel og debat om serien i Riddersalen på slottet i Sønderborg. (Foto: Per Arnesen- Miso Film © Type 1)

173 millioner kroner skudt af til blandt andet kanoner, kostumer og kampscener i DR's historiske dramasatsning '1864'.

Men har vi fået fuld valuta for millionerne?

Ikke hvis man spørger danskerne. 40 procent er helt uenig eller uenig i, at serien inden aftenens sidste afsnit har været pengene værd, mens blot 16 procent svarer det modsatte.

Det viser en undersøgelse, som Epinion har lavet for DR2-programmet Detektor, som i aften sender direkte fra Sønderborg Slot.

Skuffet kulturminister

Det er ikke kun danskerne, der mener, at millionerne kunne være givet bedre ud. Det samme mener tidligere kulturminister Per Stig Møller.

I 2010 bevilligede han i den daværende VK-regering sammen med Liberal Alliance og Dansk Folkeparti 100 millioner kroner til en dramaserie, der på tv-mediets præmisser formidlede et stykke af Danmarks historie.

- Jeg er skuffet over serien. Jeg havde regnet med, at det var en bedre film, når det var Bornedal, der stod for den. Jeg synes, der er gået for meget dansk film fra 1960'erne i den, persontegningerne er firkantet og replikkerne er forudsigelige, siger Per Stig Møller til Detektor.

Seerne en anelse gladere

Begejstringen for de millioner, der er smidt i dramaserien, er ikke højere, hvis man udelukkende tager udgangspunkt i de danskere, der rent faktisk har set mindst et afsnit af serien.

Her er 45 procent uenig eller helt uenig i, at '1864' er pengene værd.

Lige efter aftenens sidste afsnit af '1864' står politikere, eksperter og meningsdannere til duel og debat om serien i Riddersalen på slottet i Sønderborg.

Se '1864 - krigen om historien' klokken 21 på DR2 direkte fra Sønderborg Slot. Riddersalen er fyldt med publikum og blandt de medvirkende er skuespiller Nicolas Bro, DR's dramachef Piv Bernth, historiker Rasmus Glenthøj, debattør Sørine Gotfredsen samt Søren Espersen fra Dansk Folkeparti.

FacebookTwitter