Danskernes Parti: Vi er ikke nazister

Formand for Danskernes Parti kalder beskyldninger om højreekstremisme i partiet for 'en skræmmekampagne'.

Lederen af 'Danskernes Parti', Daniel Carlsen, afviser, at partiet på nogen måde er nazistisk.

Helt skudt ved siden af.

Sådan beskriver formanden for Danskernes Parti en ny statslig rapport, hvor partiet beskrives som antidemokratisk og højreekstremistisk på linje med rockergrupper som Devils Choice og den nazistiske gruppering Danish Defence League.

- Jeg synes det er fuldstændig absurd at sammenligne et politisk parti med grupperinger, der begår kriminelle gerninger, siger formand for Danskernes Parti, Daniel Carlsen.

I rapporten beskrives Danskernes Parti som antidemokratiske med et klart formål om at undertrykke visse etniske minoriteter i Danmark. Men sådan er virkeligheden slet ikke, siger formanden.

- Af vores program fremgår det klart, at vi er demokrater. Men vi er nationaldemokrater, der betragter Danmark som danskernes land, og ikke som et socialkontor for resten af verden.

Formand: Ingen sammenhæng med nazister

I den nye rapport kædes Danskernes Parti også sammen med en den højreradikale gruppe Danish Defence League, der har flere voldsepisoder bag sig.

Rapporten beskriver således, at flere af medlemmerne fra de to grupper går igen hos hinanden. Men det afviser formanden.

- Jeg kender ikke til, at der skulle være nogen af vores medlemmer, der har dobbelt medlemskab hos både Danskernes Parti og Danish Defence League. Slet ikke, siger Daniel Carlsen.

Offer for skræmmekampagne

Han mener i stedet, at partiet er offer for en skræmmekampagne, der skal få vælgerne til at flygte fra partiet.

- Både fra et såkaldt forskningsinstitut, fra eksperter og fra medier, der kalder os nazister. Men vælgerne vil være i stand til at se igennem den skræmmekampagne, og se, at vi ikke er nazister. Det bliver alle jo kaldt, der gerne vil tage vare om deres eget folk, siger Daniel Carlsen.

Danskernes Parti stiller til valg i alle regioner i landet undtagen Region Sjælland, samt i kommunerne Hjørring, Sønderborg, Brøndby, Fredericia og Aarhus.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk