Datatilsynet anmelder Redox til politiet

Gruppen Redox har offentliggjort oplysninger om den indvandrerfjendske gruppe ORG.

I en over 100 sider lang rapport har Redox på internettet offentliggjort oplysninger om et større antal navngivne personer, der angiveligt er medlemmer eller tidligere medlemmer af en politisk organisation.

Datatilsynet politianmelder nu det skete. De foreliggende oplysninger tyder på, at der er sket et alvorligt brud på persondataloven.

- Sagen ligner ikke noget, vi har set før. Når der er tale om oplysninger om politisk tilhørsforhold, som ikke er offentligt kendt, så er rammerne efter persondataloven ganske snævre, siger direktør i Datatilsynet Janni Christoffersen.

- Datatilsynet anmelder sagen som et brud på reglerne om offentliggørelse af følsomme oplysninger om politisk tilhørsforhold.

Sådanne oplysninger må efter persondataloven offentliggøres, hvis personerne allerede selv har offentliggjort det, eller hvis de giver samtykke.

Hvis personer selv har offentliggjort oplysninger om deres politiske overbevisning, f.eks. i den offentlige debat, er det ikke et problem i forhold til persondataloven, at andre kommenterer eller ytrer sig om dette forhold.

/DR Nyheder/