Datatilsynet kræver svar fra Samsung om private samtaler optages

Datatilsynet kalder det ganske alvorligt, hvis Samsung via deres tv kan videregive private oplysninger. Samsung skal nu forklare sig.

Datatilsynet har givet Samsung tre uger til at svare på fem spørgsmål om intelligente fjernsyn, som kan optage samtaler og sende dem videre. (Foto: © Paul J. Richards, Scanpix)

I kølvandet på historierne om, at intelligente fjernsyn fra Samsung kan sladre om private oplysninger, forlanger Datatilsynet nu svar på en række spørgsmål.

Datatilsynet har ingen konkrete mistanker om, at Samsung skulle overtræde den danske persondatalov, men man har ikke kunnet sidde historierne overhørig, siger kontorchef i Datatilsynet, Lena Andersen.

- Hvis det vitterligt skulle forholde sig, som det blev fremstillet i medierne i går, så er det ganske alvorligt, og det er også derfor, vi går ind og stiller de her spørgsmål, siger hun.

Fem spørgsmål fra Samsung

I flere medier blev der berettet om, at nye fjernsyn fra Samsung, der har en indbygget stemmegenkendelsesfunktion, kan optage private samtaler og videresende dem uden forbrugerens tilladelse.

Der bliver fra Datatilsynets side stillet fem spørgsmål til Samsung. De handler primært om, hvordan producentens fjernsyn rent faktisk håndterer forbrugernes oplysninger og om, hvem der har ansvaret for håndteringen af informationerne.

Har ikke det fulde overblik

Lena Andersen lægger vægt på, at man endnu ikke har det fulde overblik over situationen, og at de derfor ikke kan konkludere på sagen, før Samsung har svaret på spørgsmålene. Fristen for svar er tre uger.

Samsung har meddelt, at man aktivt skal trykke på en knap på fjernbetjeningen, før fjernsynet optager forbrugernes tale.

/ritzau/