DBA melder om markant flere Roskilde-billetter til salg: 'Det er ikke normalt så tæt op mod festivalen'

Nogle sælger deres festivalsbilletter til under købsprisen. Det plejer at være omvendt.

Der bliver danset foran Orange Scene på Roskilde Festival. (Foto: Maria Albrechtsen Mortensen © Berlingske)

Søger man på 'billet Roskilde Festival' dukker der næsten 3.000 opslag op fra folk, der forsøger at sælge deres billetter på køb- og salgssiden Den Blå Avis.

Og det er langt flere salgsannoncer, end der plejer at være i samme periode i årene før corona.

- Der er markant flere billetter til salg i år. Det er ikke normalt så tæt op mod festivalen. Der plejer at være rift om dem, siger DBA's kundeservicechef Lene Kristensen, der udtaler sig igennem platformens presseansvarlige, Lars Jørgensen.

Her knap ni dage før festivalens start sælger flere personer deres billetter til under købsprisen, som ligger på 2250 kroner for en såkaldt partoutbillet, der giver adgang til alle otte dage på Roskilde Festival.

Det er på trods af, at festivalen kunne melde om alt udsolgt i begyndelsen af maj måned.

  • I 2018 blev der vist VM-kamp på storskærm i East City, og folk tog plads på bakkerne for at følge med. (Foto: Sofie Mathiassen © Berlingske)
  • Eftermiddagsstemning på Roskilde Festival 2017. Her er det Kaya, der gør sig klar til festivalens sidste dag. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)
  • Selv i regn og slud, bliver der drukket ud. Roskilde Festival 2017. (Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen © Berlingske)
  • Vince Staples spillede lørdag aften på Roskilde Festivals Apollo-scene i 2018. (Foto: Sofie Mathiassen © Berlingske)
1 / 4

Normalt skal man være heldig, hvis man finder Roskilde-billetter, der koster mindre end selve købsprisen, men ifølge DBA er det som om, at alt er vendt på hovedet i år.

- Det er ikke det, man ser nu. Nu ser man, at prisen er klart under, siger Lene Kristensen gennem DBA's presseansvarlige.

Studentergilder og spædbørn får folk til at sælge ud

I salgsopslagene på DBA går det overordnet igen, at folk desværre ikke har mulighed for at komme afsted alligevel, og det er der mange grunde til.

For eksempel forsøger en person at sælge sin festivalsbillet til 1.700 kroner, da han 'bliver student og skal bruge tiden på studentergilde i stedet', mens en anden sælger sin billet for 1.500 kroner, fordi han desværre er ude at rejse, når festivalen er i gang.

En tredje sælger sin billet fra 2020, fordi hun i mellemtiden er blevet mor, og en fjerde skriver også i sit opslag, at billetten er til salg, fordi festival og spædbørn 'bare ikke er et match'.

En helt femte skal 'hurtigst muligt' af med sin fulde billet og sælger den for 1.350 kroner eller højest bydende.

Hos DBA kender man heller ikke de præcise årsager til, hvorfor flere sælger deres billetter i år. Men begrundelser som, at det er flere år siden, billetterne blev købt, at festivalen falder på andre datoer, og at folk er andre steder i livet, lyder som plausible forklaringer, mener man.

Festival: Øget udbud af billetter øger ikke risiko for snyd

Normalt plejer man også at se flere, der på ulovligvis sælger deres billetter til højere priser, end det, de er blevet sat til salg til af udbyderen, hvilket man ikke må. Den tendens ser DBA dog heller ikke i øjeblikket.

Hos Roskilde Festival kender man ikke det samlede antal af billetter, der er til salg, men man har ikke nogen grund til at tro, at et øget udbud af billetter gør risikoen for billetsnyd større.

- Normalt er det, når der ingen billetter er at få, at risikoen for snyd øges, siger festivalens kommunikations- og marketingchef, Mads Mikkelsen, i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Det er særligt billetter, der er købt i 2020 og 2021, som bliver sat til salg på forskellige portaler, oplyser han.

Generelt bliver flere og flere købere snydt, når de forsøger at få fat i en festivalbillet, hvilket DR skrev om tilbage i maj måned. Overvejer du at købe eller sælge en billet, kan det derfor være en god ide at alliere sig med nogle af de råd, vi har samlet her, så du forhåbentlig ikke bliver en del af statistikken.

Hvis du har billetten i hus og ser frem til den 25. juni, hvor Roskilde Festival begynder, kan du opdatere dig på alle de uskrevne festival-regler her.