DBA: Pas på mails og sms’er fra svindlere

DBA advarer om, at svindlere forsøger at franarre brugerne deres login-info og kortoplysninger.

DBA har søndag sendt en mail rundt til brugerne med information om, hvordan de skal forholde sig til svindelmails. (Foto: Astrosystem © Scanpix)

Har du modtaget mails og sms’er fra DBA, som beder dig opdatere dine login-informationer, så lad dig ikke narre. Det er falske mails, lyder advarslen fra online-markedspladsen.

- Vi ser lige nu en stigning i episoder, hvor svindlere misbruger DBA’s navn og logo i et forsøg på at få adgang til brugernes personlige oplysninger, udtaler kundeservicechef i DBA, Lene Kristensen.

Og man kan være helt sikker på, at der er svindlere på spil, hvis man har modtaget en sms fra DBA – de sender nemlig aldrig sms’er til deres brugere.

Flere firmaer og organisationer har oplevet problemer med lignende svindel. For eksempel oplevede Ældresagen noget tilsvarende i november.

Ifølge it-sikkerhedsekspert i CSIS Peter Kruse er tendensen nærmest eksploderet. Han mener, at man ikke længere kan regne med, at det kun er de store brands som Nordea eller Skat, som svindlerne forsøger at efterligne.

- Det er sket et skred. Nu gælder det også de mindre eller regionale brands – i dette tilfælde DBA. Det kan også være flyselskaber, hotels.com eller klubber, hvor du samler point, siger han.

Derfor opfordrer han til, at man aldrig svarer på anmodninger om, at man skal angive brugernavn og password.

Herunder kan du se et eksempel på en falsk mail fra DBA.

(Foto: screenshot © dba.dk)

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1118489561534900

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter