De efterladte børn har ramt medier i udlandet

Både svenske og norske medier har forsøgt at få mere at vide om efterladt pige og dreng.

Den lille pige og dreng blev fundet af tilfældigt forbipasserende på Park Allé i Aarhus i lørdags. (Foto: © Mikkel Berg Pedersen, Scanpix)

Mysteriet om den lille pige og lille dreng, der lørdag blev efterladt alene på en befærdet gade i Aarhus, er nået ud over de danske grænser.

Medier i både Sverige og Norge har skrevet om sagen om den cirka et-årige pige og dreng på omkring to et halvt år, som blev opdaget af tilfældigt forbipasserende på Park Allé midt i Aarhus.

Siden har politiet ledt efter forældrene til de to børn eller vidner, der kan kaste lys over den mystiske sag.

I går valgte Østjyllands Politi at frigive billeder af børnene og den klapvogn, som pigen sad i.

Og den massive opmærksomhed har fået politiets telefoner til at gløde.

- Vi er blevet kimet ned og har oplevet en mindre telefonstorm fra både borgere og presse. Også medier fra Norge og Sverige, fortæller kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi Jakob Christiansen.

Østjyllands politi efterlyser forældrene, vidner ell. personer med oplysninger vedr.de to efterladte børn på Park Alle i Aarhus g.d. Har du oplysninger så kontakt Østjyllands Politi på 114 (Foto: © Østjyllands Politi, Scanpix)

Politiet er ved at skabe overblik over spor og mulige veje at gå for at finde de to børns ophav.

Indtil videre er planen at få en afghansk tolk ud, da man formoder, at børnene er af afghansk oprindelse. Den store dreng har i hvert fald et sprog som formodes at være dari.

Dari tales af en stor del af befolkningen i Afghanistan. Sammen med pashto er det et af de officielle sprog i landet.

Skadestuer og krisecentre er kontaktet

Videoovervågning fra området er nærstuderet, og betjente har været i kontakt med skadestuer og krisecentre for at høre, om der måske kunne være sket forældrene noget.

/ritzau/