De fleste frygter ikke terror

Danskerne frygter ikke terror, men næsten en tredjedel af befolkningen finder det sandsynligt, at der kommer et terrorangreb inden for et år, viser en meningsmåling.

Tahawuur Hussain Rana blev i går fremstillet i retten i Chicago anklaget for terrorplaner i Danmark. Det har ikke fået danskerne til at frygte terror. (Foto: VERNA SADDOCK © Scanpix)

Selvom næsten en tredjedel af befolkningen finder det sandsynligt, at der kommer et terrorangreb i Danmark inden for det næste år, får det kun ganske få til at ændre noget i deres hverdag.

At det er sandsynligt, at der kommer et terrorangreb inden for det næste år, mener 32 procent af 1051 adspurgte danskere i en repræsentativ undersøgelse foretaget af markedsanalysefirmaet Norstat et døgn efter, at FBI og PET har offentliggjort, at to mænd tidligere på måneden er blevet anholdt i Chicago for terrorplaner mod Jyllands-Posten, skriver bt.dk

Undersøgelsen viser, at det er langt de færreste danskere, der frygter terror, men 50 procent svarer, at det er sandsynligt, at der kommer et terrorangreb i Danmark. Kommer der en terrorhandling tror 83 procent, at det vil ske i København, mens 5 procent svarer Århus og blot 1 procent Odense.

Samtidig viser undersøgelsen, at flere kvinder er mere bange for et terrorangreb end mænd. 21 procent af de adpurgte kvinder svarer, at de i rimelig høj grad frygter et angreb mod kun 12 procent mænd.

Terrorplanerne mod Danmark får dog kun henholdsvis 1 og 2 procent af mænd og kvinder til at lave ændringer i deres hverdag.