De første asylsøgere er vandret over broen til Sverige

Det er lykkedes en gruppe asylansøgere at gå til Sverige via Øresundsforbindelsen. Flere har gjort forsøget tidligere.

det ikke er første gang, flygtninge har prøvet at krydse Øresundsbroen. Tidligere er de dog blevet stoppet på vejen (Foto: Christian Liliendahl © Scanpix)

For første gang er det lykkedes fem asylansøgere at gå hele vejen til Sverige via Øresundsforbindelsen. Det skete 12. maj, bekræfter svensk politi.

Gruppen gik i tunellen ved Kastrup og passerede via Peberholm til broen, hvor de nåede Sverige uden at blive stoppet.

- Det var en gruppe af unge mænd, der alle var under 18 år gamle. Vi tog hånd om dem og overlod dem til Migrationsverket, så de kunne søge asyl, siger talsmand for svensk politis region Syd Ewa-Gun Westford.

Migrationsverket er den svenske pendant til Udlændingestyrelsen.

Hun fortæller, at det ikke er første gang, flygtninge har prøvet. Tidligere er de dog blevet stoppet på vejen.

Så sent som torsdag forsøgte en anden gruppe at gå til Sverige via Øresundsforbindelsen.

Forbindelsen har en stribe alarmer, der går i gang, hvis personer forsøger at gå igennem tunnelen. Gruppen af fem, der nåede hele vejen, udløste også alarmerne og fik stoppet togdriften. Det til trods nåede de altså hele vejen over.

- Vi tror på, at der kommer til at blive flere, der forsøger, fordi flygtningepresset er øget.

- Men det er forbudt, og det er farligt både for dem selv og andre trafikanter. Derfor er det livsvigtigt, at de bliver opdaget i tide. Vi vil også gerne opfordre folk til at ringe til os, hvis de opdager flygtninge i tunnelen, siger Ewa-Gun Westford.

Svensk politi mener, at opgaven grundlæggende ligger på den danske side, når det kommer til at stoppe flygtninge i at gå gennem tunnelen.

Til mediet News Øresund fortæller Øresundsbron, der står for forbindelsen, at flere end 55 asylansøgere har forsøgt at gå til Sverige i år via tunnel og bro.

/Ritzau/

Facebook
Twitter