De Konservative udtrykker mistillid til Eva Kjer Hansen

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) ser ud til at være færdig efter sagen om landbrugspakken.

Eva Kjer Hansens håndtering af landbrugspakken ser nu ud til at koste hende posten som miljø- og fødevareminister. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

De Konservative gør nu brug af det ultimative parlamentariske træk og udtrykker mistillid til Eva Kjer Hansen (V). Det betyder, at hun med al sandsynlighed er færdig som miljø- og fødevareminister.

Det erfarer DR Nyheder.

De Konservative holder pressemødeChristiansborg klokken 20.

Eva Kjer Hansen har flere gange oplyst til Folketinget, at landbrugspakken, der er forhandlet på plads i blå blok, kommer til at gavne miljøet.

Men regeringen kan kun komme frem til positive miljøeffekter allerede i 2016, fordi der er regnet forhold med, som ikke har noget med landbrugspakken at gøre - og fordi der er regnet effekter med fra flere år tilbage.

Det har De Konservative stejlet over og krævet kompensation for. Og på et samråd tidligere i dag krævede partiet også en klar erkendelse fra ministeren om, at hendes regnestykke ikke holder.

Men Eva Kjer Hansen ville kun erkende, at der skulle have været en "lille stjerne" ved en tabel, så miljøeffekterne havde stået klarere.

Hun fastholdt desuden, at Folketinget på intet tidspunkt er blevet vildledt i sagen.

- Jeg har lagt alt åbent frem, sendt rapporter og notater til Folketinget, så Folketinget har kunnet følge med i forudsætninger bag de politiske beslutninger, vi har truffet. Det står jeg fuldt ud på mål for, sagde hun i eftermiddags.

Det fik De Konservatives landbrugsordfører, Rasmus Jarlov, til at udtale, at Eva Kjer Hansen ikke havde gjort det lettere for sig selv.

- Jeg skal nok sige mere senere. Vi holder et møde nu og meddeler senere, hvordan vi forholder os til det her, sagde Rasmus Jarlov.

Sagen kort

  • 14. februar skriver Berlingske, at flere forskere er uenige med regeringen i, at den nye landbrugs- og miljøpakke kommer til at gavne naturen. De anklager regeringen for "kreativ bogføring" og "misinformation".

  • Eksempelvis medtages de senere års opnåede positive miljøeffekter, så regnestykket kommer til at se bedre ud i 2016, når landmændene får lov at bruge mere gylle eller kunstgødning.

  • 15. februar: Under en teknisk gennemgang af landbrugspakken for de blå partier kommer det frem, at pakken samlet set vil betyde en forringelse for miljøet. Det får rød blok til at kræve samme gennemgang.

  • Derfor blev der tirsdag afholdt en høring af forskere og et samråd med miljø- og fødevareministeren.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter